Keuken met Hongaarse punt

Leonie had vanaf het allereerste moment een duidelijke visie voor hun nieuwe keuken: een houten keuken met een Hongaarse punt motief. Ze hadden dit ontwerp eerder gezien bij een bekende en waren er meteen verliefd op geworden. Na een zorgvuldig proces van ontwerp en installatie zijn we verheugd om het eindresultaat van deze keukenpresentatie te presenteren. De klant was buitengewoon tevreden met het resultaat en geniet nu dagelijks van een prachtige en functionele keuken die aan al hun wensen voldoet.

Leonie wilde een originele keuken die paste bij haar specifieke smaak en stijl. Daarom heeft ze verschillende bronnen van inspiratie verkend, zoals Pinterest en diverse keukenzaken, waaronder Brugman en Kvik. Ze hebben zelfs overwogen om een keuken bij IKEA te kiezen, maar deze voldeed niet aan haar kwaliteitseisen. Uiteindelijk kwam ze bij ons terecht. Onze nabijheid in Haarlem was een pluspunt, en ze waren enthousiast om met ons samen te werken.


Het ontwerp

Onze klant had specifieke wensen en behoeften, die ze met ons deelden tijdens de ontwerpfase. Ze wilden niet alleen een houten keuken met een Hongaarse punt-motief, maar ook materialen van hoge kwaliteit en een prijskaartje dat paste bij hun budget. Na verschillende ontwerpen en prijsvergelijkingen met andere partijen, kozen ze uiteindelijk voor ons eindontwerp. Het was een unieke keuken die voldeed aan hun verwachtingen en ons prijsvoorstel was aantrekkelijk in vergelijking met andere opties. We zijn verheugd dat we aan hun behoeften konden voldoen en hun droomkeuken hebben kunnen creëren.

Kookeiland

Een van de belangrijkste uitdagingen was het ontwerpen en realiseren van het grote kookeiland met de inductieplaat, dat een centrale rol speelde in de keuken. We moesten ervoor zorgen dat het eiland functioneel en ruimtelijk was, zodat de klant kon genieten van koken en tegelijkertijd in contact kon blijven met gasten.

Opbergruimte

Een andere uitdaging was het creëren van voldoende opbergruimte in de keuken, rekening houdend met de voorkeuren van de klant. Het ontwerp omvatte lades zowel aan de voor- als achterkant van het kookeiland, evenals hoge kasten langs de wand. We moesten zorgvuldig plannen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat alle benodigde apparaten en voorraadkasten konden worden geïntegreerd.

Lichte en open uitstraling

Daarnaast was er een specifieke esthetische uitdaging om een lichte en open uitstraling te creëren in de keuken, zonder gebruik te maken van traditionele hangende keukenkastjes. We hebben samen met de klant gezocht naar alternatieve oplossingen om de lichtheid en helderheid te behouden, zoals het gebruik van kasten in plaats van lades voor de onderste keukenkastjes.


Leonie ter Veld

Klantreview

We hebben een geweldige maatwerk keuken van Timber. Custom design en kwalitatief fantastisch. Erg blij met het oog voor detail. 5 sterren voor de mannen van Timber!


Apparatuur in deze keuken

De keukenapparatuur, voornamelijk van het merk Whirlpool, heeft ook veel lof ontvangen van de klant. De hoge koelkast met ultrakoude lades voor groenten heeft geholpen voedselverspilling te verminderen en biedt voldoende ruimte, zelfs tijdens grote familiebijeenkomsten. De Whirlpool-oven, met zijn strakke zwarte design, heeft niet alleen aan de basisbehoeften voldaan, maar biedt ook tal van functies die nog ontdekt moeten worden. De ruime en veelzijdige Whirlpool-vriezer met speciale lade voor ijsklontjes is een ware aanwinst voor het gezin, waardoor ze altijd voldoende opslagruimte hebben voor verschillende voedingsmiddelen en drankjes. De Whirlpool-vaatwasser met de handige verlichting op de vloer, flexibele indeling en automatische deuropening heeft ook veel waardering gekregen van de klant.

Koelkast en diepvries inbouw

Whirlpool

Combi-stoomoven

Whirlpool

Vaatwasser inbouw

Whirlpool

Een ander hoogtepunt is de inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Dit heeft niet alleen een esthetisch voordeel door het elimineren van een grote afzuigkap, maar biedt ook praktische voordelen zoals het direct afzuigen van stoom vanaf de pan. De krachtige kookzones, automatische afzuigfunctie en ingebouwde kookwekker maken koken een plezierige en moeiteloze ervaring. Bovendien is de inductiekookplaat gemakkelijk schoon te maken, wat een extra voordeel is voor de klant. De keuze voor Reginox voor de kraan en spoelbak heeft de keuken een stijlvolle touch gegeven, waarbij de klant specifiek koos voor een messing afwerking.

Inductie kookplaat met afzuiging

Whirlpool

Gouden keukenkraan en spoelbak

Reginox

Wijnklimaatkast

Verzorgd door klant


Ook een droomkeuken van Timber?

Bekijk meer maatwerk keukens of maak direct een vrijblijvende afspraak.