Keukenzaken Noord-Holland

Luxe keuken kopen in Noord-Holland.


De beste keukeninspiratie Haarlem doet u op bij Timber keukens. Bij ons is namelijk niets standaard. Wij denken met u mee bij het ontwikkelen van uw droomkeuken. Waar kunt u immers beter een keuken op maat Noord-Holland laten maken dan bij een bedrijf dat al meerdere generaties succesvol is? Onze grootste passie ligt in het maken van houten keukens. Hout is een veelzijdige en dankbare grondstof dat zich leent voor elke vorm van bewerking. Timber is de ideale partner voor uw keukeninspiratie Haarlem. Bij ons is alles mogelijk. Niet omdat we zo groot zijn, maar omdat we onze keukens naar traditie en met respect voor ons ambacht maken. Onze specialiteit is maatwerk tot in de kleinste details.

Als keukenzaak zijn wij ons er terdege van bewust dat u niet elke vijf jaar een nieuwe luxe keuken koopt. Misschien zelf maar een keer in uw leven. Wanneer wij een keuken op maat Noord-Holland voor u maken, kunt u ervan uitgaan dat deze tientallen jaren meegaat. Dat ze voorzien is van de laatste technische snufjes en perfect aansluit bij de stijl van uw woning.

Timber ontwerpt en monteert elke stijl en formaat keuken in een betaalbare prijsklasse. Misschien is het plan voor een nieuwe keuken bij u nog niet helemaal gevormd. En eigenlijk bent u meer op zoek naar keukeninspiratie Haarlem. Bij ons is dat geen enkel probleem. Graag nodigen we u uit voor een oriënterend gesprek. In onze zaak kunt u de materialen zien en voelen en krijgt u van ons informatie over de laatste slimme innovatie keukensnufjes. Aan de hand van uw wensen kunnen wij u vervolgens vertellen een keuken op maat Noord-Holland ongeveer gaat kosten. Deze prijsinformatie is geheel vrijblijvend en verplicht u verder tot niets.

 

Keuken op maat Noord-Holland
Een maatwerk keuken vindt u niet bij de grote keukenaanbieder. Voor een ergonomische keuken die precies in uw huis past en gemaakt is op uw lichaamslengte, bent u aangewezen op de vakman. Alleen een echte timmerman weet optimaal gebruik te maken van elk centimetertje beschikbare ruimte en denkt met u mee over werk- en kasthoogtes.

Nederlandse keukens staan bekend om hun ergonomie en gebruiksvriendelijkheid. Niet alleen qua design, maar ook voor de apparatuur en de kraan. In ons multiculturele landje hebben we immers te maken met mensen van over heel de wereld. De standaardhoogte van een keukenwerkblad is in Nederland 95 cm. Dit is gebaseerd op een gemiddelde lichaamslengte die ligt tussen de 165 en 175 cm. Is de toekomstige hoofdgebruiker van de keuken langer of korter, is het belangrijk dat de werkhoogte aangepast wordt naar de lengte van die persoon.

Een ander punt, om maar even bij het werkblad te blijven, is de diepte van het aanrecht bij een maatwerk keuken. Standaard in een Nederland keuken is dat 60-70 cm. Voor korte mensen is dit echter vaak te diep. Zeker wanneer ook nog eens de standaard werkhoogte gehanteerd wordt, moet u zo ongeveer op uw tenen gaan staan om een stekker in de contactdoos aan de achterwand te steken.

Bovenstaande is zomaar een aspect van wat er bij een maatwerk keuken allemaal om de hoek komt kijken. We stipten het aan, om u een voorbeeld te geven dat wij bij Timber aan alles denken. Heeft u trouwens onze portfolio al eens ingezien? Mooi afgewerkte keukenopstellingen die naadloos aansluiten op de stijl van de woning en interieur. In Nederlandse keukens is momenteel het minimalisme heel gewild. Geen deurgrepen en freesrandjes meer die toch alleen maar vet worden, maar alles netjes weggewerkt achter greeploze high tech designdeuren.

 

Keuken renovatie Noord-Holland
Keuken renovatie Noord-Holland Wanneer u overweegt om een maatwerk keuken te kopen, is het niet zo dat altijd uw oude keuken er volledig uit gesloopt moet worden. Het hangt een beetje af van de hoedanigheid en de staat waarin uw huidige keuken verkeert, maar als die achter de deurtjes nog prima is, is het zeker niet nodig om alle elementen te vernieuwen. U kunt dan volstaan met een keukenrenovatie. Zo’n renovatie is een stuk voordeliger dan een geheel nieuwe keuken, omdat de werkzaamheden veel minder ingrijpend zijn. Daarbij heeft u, zo op het zicht, wél een geheel nieuwe keuken. Zo kunt u voor een relatief gering bedrag toch in het bezit komen van zo’n moderne bronzen keuken met keramiek keukenblad.

Een keukenrenovatie Noord-Holland door Timber keukens is meer dan alleen het vervangen van frontjes en de tegeltjes. Aanrechtbladen op maat bijvoorbeeld, leveren wij niet alleen bij nieuwbouw, maar maken we ook voor renovatie keukens. Een voordeel van een op maat gemaakt blad is dat het precies die vorm en maat heeft die u wilt. Dit kan dus ook rond of afgeschuind zijn.

 

De aandachtspunten waar wij naar kijken bij een keukenrenovatie

Hoe is het gesteld met het leidingwerk en de elektra? Voldoet dit aan de huidige norm en is het voldoende voor alle keukenapparatuur die u erop wilt aansluiten?

Wat doen we met de achterwand? Tegels laten zitten of kiezen voor een andersoortig materiaal dat beter aansluit op het nieuwe keramieken aanrechtblad.

Zou er, door schuifdeuren in plaats van scharnierdeuren te kiezen, meer efficiënte ruimte gecreëerd kunnen worden?

Wat zijn uw wensen op het gebied van kook- en afwasapparatuur en wat zijn de mogelijkheden. Steeds vaker maakt de traditionele gasoven plaats voor elektrische combi- apparatuur, al dan niet aangesloten op een huisbesturingssysteem, waarin gekookt, gebakken, ontdooit en warm gehouden kan worden.

Japandi keuken?
Bent u ook zo gecharmeerd van de Japandi keuken? Wij in ieder geval wel. Het zal u opgevallen zijn dat een Japandi keuken bestaat uit een mengeling van natuurlijke materialen en innovatieve meubelontwerpen. En laat dat nu precies koren op onze molen zijn! Ons specialisme ligt immers in het maken van houten keukens op maat. Japandi keukens kenmerken zich door het gebruik van neutrale kleuren. In de basis wordt er daarom veelal gekozen voor een zwart-, wit-, beige- of grijstint. Als tegenhanger zien we natuurlijke houtsoorten en -kleuren. Dit kan blank of gekleurd eiken zijn, maar ook het lichte ceder en het meer rode mahonie of teak wordt veel gebruikt. Japandi keukens zijn enorm in opkomst en dat is niet zonder reden. Enerzijds stralen ze de rust uit van het Japanse minimalisme en anderzijds beschikken ze over een functionaliteit die u normaliter alleen in landelijke Scandinavische keukens tegenkomt.

 

Zwarte keuken

De beste eigenschap van een zwarte keuken is dat hij past bij elke woonstijl. Waar u ook van houdt, modern, industrieel, landelijk of klassiek, zwart combineert er altijd bij. Een zwarte keuken is geschikt voor elke ruimte, groot of klein. Heeft u slechts een klein keukenoppervlak en is u verteld dat u zwart beter niet kunt gebruiken in een kleine keuken, nodigen we u graag uit voor een vrijblijvend keukenadvies. Volgens ons kan een zwarte keuken altijd, zelfs op beperkt aantal vierkante meters. Het is maar net welke keuzes er gemaakt worden met belichting, indeling en secundaire kleuren. Zwart combineert namelijk, als een van de besten, met andere materialen. Denk aan roestvrijstaal, chroom, goudkleur en hout. Een van de beste voorbeelden hiervan zijn onze Japandi keukens. Ook bij dit type keuken is zwart een veel gebruikte kleur. Niet alleen in de basis, maar ook als accent-  en achtergrondkleur. 

Houten keuken

Een volledig houten keuken? Wij zijn hét keukenbedrijf in Noord-Holland waar u nog terecht kan voor echt ambachtelijk timmerwerk. Als voormalig timmerbedrijf kunnen we zoveel kant-en-klare keukens verkopen als we willen, ons hart ligt toch het meest bij de handgemaakte houten keuken. Voor ons is hierbij het belangrijkste dat wij deze geheel naar uw wens en naar de stijl van uw woning en interieur mogen maken. Heeft u een idee of de wens om in uw woning een houten keuken te laten plaatsen, nodigen we u graag uit voor een oriënterend gesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Een nieuwe houten keuken kopen, doet u immers niet elk jaar. Tijdens het gesprek maakt u kennis met de nieuwste hightech keukenapparatuur, lade- en kastsystemen en laten we u zien hoe de moderne houten keuken verduurzaamd wordt zonder dat dit ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling.

 

Witte keuken

Net als zwart, past een witte keuken bij elke woonstijl. Wit schept ruimte, het oogt hygiënisch en het vormt een goede basis voor elke willekeurige contrastkleur. Industrieel, landelijk of strak, in het wit ziet elke keuken er luxe uit. Dan dé trend van deze tijd: Japandi keukens. Zoals u ziet, wordt hierin ook veel wit gebruikt. Volgens de Japandi stijl heeft u echter nooit een volledig witte keuken. Net als met Jing en Jang, is bij Japandi balans het sleutelwoord. Het mooie van deze stijl is dat een Japandi witte keuken volledig te personaliseren is naar uw smaak en karakter. Zo wordt uw keuken niet alleen een pareltje om naar te kijken, maar zal tijd erin doorbrengen u ook een gevoel van rust en harmonie bezorgen. En dan bedoelen we niet alleen om te koken, want hoe vaak is immers de keuken ook de plaats voor een goed gesprek?

 

Interesse in een Timber keuken?
Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Timber Keukens

Schoterweg 26

2021 HM Haarlem

 

Bezoek alleen op afspraak

Ma t/m za tussen 10:00 en 18:00 uur 

 

Telefoon 023 - 234 0160
E-mail info@timbernederland.nl


Ons team

Patryk Biernat

Eigenaar

Carlton Kakaire

Eigenaar


Ook een droomkeuken van Timber?

Maak direct een vrijblijvende afspraak.